Datecs Pénztárgép euró dátum

jnews header

Tisztelt Datecs pénztárgép Felhasználó!

 

Az online pénztárgépek a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendeletnek megfelelően fel vannak készítve arra az eshetőségre, ha Magyarország is csatlakozik az eurózónához és hivatalos pénznemként nálunk is bevezetésre kerül az euró.

 

Ehhez egy úgynevezett „euró átállási dátum” került meghatározásra a pénztárgép számára. A dátum előtt a pénztárgép „forintos” üzemmódban üzemel, ahol a forint a hivatalos pénznem, a dátum utántól pedig euró üzemmódban. Az eredeti dátum 2020. január 1., amely módosításra került, és jelen állás szerint 2030. január 1-re lett kitolva.

 

Azon pénztárgépek esetében, ahol az euró átállási dátum nem került módosításra, haladéktalanul meg kell tenni!

 

Teendő:

  • Amennyiben az Ön pénztárgépe forintos nyugta kiadása esetén megjeleníti a bizonylaton a végösszeget euróban és az árfolyamot,

euros nyugtaminta

úgy a pénztárgépe még nem kapta meg az új dátumot.  Ez esetben hívja és kérje pénztárgép szervizesének segítségét!
Amennyiben nem tapasztal ilyet, úgy nincs teendő a pénztárgépével!

  • Ha az euró átállási dátum nem kerül átállításra 2020. január 1. előtt, a pénztárgép a dátum utáni első napnyitásnál megerősítést kér a felhasználótól, az euró módba való átálláshoz:

kep

  • Az üzenet megjelenése után semmiképp se erősítsük meg az átállást. A „C” gomb megnyomása után hívjuk azonnal a pénztárgépünk szervizesét!

A rendeletnek megfelelően az euró módba való átállás visszafordíthatatlan folyamat, mely az adóügyi ellenőrző egység cseréjét vonja maga után!

 

Ha Ön tapasztalja a fent említett jelenségek valamelyikét vagy csak meg szeretne bizonyosodni, hogy pénztárgépe rendelkezik az új euró átállási dátummal, kérje pénztárép szervize segítségét!